Αρχική > Uncategorized > Oλοι ΕΜΕΙΣ … (Ιδρυτική ανακοινωση ομάδας )

Oλοι ΕΜΕΙΣ … (Ιδρυτική ανακοινωση ομάδας )

Oλοι ΕΜΕΙΣ …
Είμαστε απηυδησμένοι από την πολυδιάσπαση.
Είμαστε νεο-άνεργοι. Είμαστε μια χαρά ακόμη. Είμαστε ανίκανοι να πληρώσουμε τον εκβιασμό και σύντομα θα χάσουμε το σπίτι μας. Είμαστε πρώην επιτυχημένοι. Πρώην αδιάφοροι. Πρώην ατομικιστές και πρώην ανταγωνιστές με όλους.

Είμαστε έμπλεοι ιερού αρχαίου μεγαλείου, είμαστε εχθροί του Καπιταλισμού και περιμένουμε να πέσει για να επαναστατήσουμε, είμαστε αποφαντασιωμένοι και ματαιωμένοι επαναστάτες, ονειρευτές ενός δίκαιου κόσμου, είμαστε παραλυμένοι απ το φόβο και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Είμαστε ΕΓΩ κι ΕΣΥ.

Είμαστε και δεν ξέρουμε τι είμαστε…

Είμαστε το 99% των πολιτών, που ως τώρα δεν έχουμε εκφραστεί ως ΕΜΕΙΣ ποτέ στην ιστορία μας, εκτός ίσως από τον αρχαίο Δήμο.

Είμαστε αυτοί που καταλάβαμε.

Δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ και δεν υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ χωρίς ΕΜΑΣ.

Είμαστε αυτοί που καταλάβαμε:

ΠΡΩΤΑ μαζευόμαστε, ΜΕΤΑ συζητάμε.

Είμαστε οι Πρέσβεις του Αυτονόητου.

Προωθούμε τη Συμμαχία των Τριών Σημείων. Σ αυτά, που όλοι συμφωνούμε, τώρα καλούμε ΟΛΟΥΣ να καθήσουμε και να συζητήσουμε μ αυτά για αρχή!

Η Συμμαχία των τριών σημείων

Συμπολίτες, κινήματα/συλλογικότητες/κόμματα/προσωπικότητες/συνδικαλιστικές ογανώσεις κατά των Μνημονίων

Σας καλούμε σε Συμμαχία με βάση τρία σημεία στα οποία συμφωνούμε όλοι!

Οι κυβερνήσεις και οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας πρόδωσαν!

Είναι απόλυτη ανάγκη να πάρουμε τη Δημοκρατία και τις ζωές μας στα χέρια μας, με την ενεργό συμμετοχή μας!

Το ίδιο μας το Σύνταγμα δημιουργήθηκε για να μας προστατεύσει ακριβώς από τις καταστάσεις που βιώνουμε, και σήμερα είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την τήρησή του!

Δεν είναι τώρα καιρός για τόσες ιδεολογικές διαφοροποιήσεις και διαφωνίες.

Δεν υπάρχει χρόνος να ‘εκπαιδεύσουμε’ τους πολίτες στο δικό μας ..άρωμα δημοκρατίας και σίγουρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Υπάρχει ένα ‘σήμερα’ επιτακτικό προς συμμαχία, συνεργασία και κοινό αγώνα. Για να πετύχουμε τη μέγιστη συναίνεση, οφείλουμε κατ’ αρχήν να εστιάσουμε τουλάχιστον σ’ αυτά που σίγουρα συμφωνούμε!

Τα απολύτως κοινά μας σημεία είναι:

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Απαλλαγή από τα Μνημόνια και όσες σχετικές συμφωνίες έχουν υπογραφεί. Αποκήρυξή τους ως παράνομων, αφού υπογράφηκαν από παράνομες κυβερνήσεις, με αντισυνταγματικό και δόλιο τρόπο και αντισυνταγματικό περιεχόμενο, με σκοπό την καταστροφή και την υποδούλωσή μας.

Λογιστικός έλεγχος από ανεξάρτητη αρχή, στην οποία θα συμμετέχουν πολίτες και επανεξέταση, για το ποιό είναι πραγματικά το χρέος και η οικονομική μας πραγματικότητα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στις διεθνείς οικονομικές μας σχέσεις.

2. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παραπομπή των προδοτών και οικονομικών εγκληματιών με διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης ώστε να καταδικαστούν οι ένοχοι. Δήμευση περιουσιών για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος και δημόσιων αγαθών. Επιδίωξη επιβολής των μέγιστων προβλεπόμενων ποινών εναντίον των υπευθύνων, με την παράστασή μας όπως δικονομικά προβλέπεται.

Αναζήτηση συνταγματικά ορθής λύσης που να επιτρέψει την τιμωρία κοινοβουλευτικών και μη, κυβερνώντων, για πιθανά εγκληματα τους, που ως τωρα απέφευγαν, λόγω βουλευτικής ασυλίας, νόμου περί ευθύνης υπουργών και παραγραφών, με εξέταση της δυνατότητας απόδοσης ευθυνών αναδρομικά για την αποκατάσταση της ισονομίας των πολιτών και των θεσμών.

3. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συμμετοχή των πολιτών στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων, συμμετοχή στην εξουσία, δημοκρατία των πολιτών, για να μη ξανασυμβεί κατάχρηση της θέλησής μας. Συνδιαμόρφωση από όλους μας και τεκμηρίωση της νέας πολιτικής πραγματικότητας στην πράξη και στο Σύνταγμα. Ο τρόπος εφαρμογής αυτής της Δημοκρατίας θα συναποφασιστεί από τους πολίτες και τις οργανώσεις τους, βήμα-βήμα, στο επόμενο επίπεδο συνεργασίας.

Σας καλούμε να στηρίξετε μια Συμμαχία πάνω σ αυτές τις αρχές, και να δεσμευθείτε ότι θα συμμετέχετε στη συνδιαμόρφωση της Δημοκρατίας των πολιτών.

Με εκτίμηση,

Εμείς, οι πολίτες

Υπογράφουμε: http://www.change.org/petitions/-404

(για όσους έχουν ιντερνετ)

(Διαδίδουμε, ενημερώνουμε και συλλέγουμε υπογραφές σε εκτύπωση για όσους δεν έχουν ίντερνετ.)

και συμμετέχουμε: Οποιος ενδιαφερεται να δραστηριοποιηθει στην εφαρμογή του πλάνου και να γίνει μαζί μας ‘πρεσβευτής του αυτονόητου’, ας επικοινωνήσει μαζί μας στο blog ή στη σελίδα του Facebook

BLOG: http://citizensofgreece.wordpress.com/2012/02/24/hello-world/#comments

σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/%CE%95%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82/236944969733485

cause στο facebook: http://www.causes.com/causes/653739-we-the-people/actions

ΛΟΓΙΚΗ:

Δεκάδες νέων αντι-μνημονιακών οργανώσεων, καθώς και πολλά νέα κόμματα, με εκατοντάδες πολύ καλές ή μέτριες ιδέες για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς, οι πολίτες, ανταγωνίζονται την προσοχή μας, αλλά ούτε γνωρίζονται μεταξύ τους, ούτε και πράττουν σαν να αντιλαμβάνονται ή σέβονται την απαίτηση και την αναγκαιότητα των καιρών για ιδεολογικές υπερβάσεις.

Απ την πλευρά μας οι πολίτες, που αναγνωρίζουμε τι είναι βασικό να γίνει και σε τι συμφωνούμε, δεχόμαστε συνεχώς προσκλήσεις για συμμετοχή σε οργανώσεις και ομάδες, που έχουν παρόμοια προσέγγιση και συνήθως, μικρές διαφορές στα βασικά, και αυτό προκαλεί σύγχυση και διάσπαση.

Ας γίνουμε δεκάδες χιλιάδες, και ας καλέσουμε σε συμμαχία και όλες τις οργανώσεις/συλλογικότητες που υποστηρίζουν ότι είναι κατά των Μνημονίων.

Η λογική μας είναι ότι με την επίτευξη μιας πρώτης, έστω και στοιχειώδους συμφωνίας, είμαστε ήδη ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες που συμφωνούμε σ’ αυτά τα τρία σημεία, οι πολίτες που μπορούμε να συναποφασίζουμε.

Αφού δημιουργήσουμε το ΕΜΕΙΣ, αφού δηλώσουμε και βιώσουμε μέσα από την επίτευξη συμφωνίας τι μας συνδέει, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε το πώς θα κατακτήσουμε τη Δημοκρατία μας και πώς θα στηρίξουμε τις αλλαγές που έχουμε ανάγκη να δούμε.

Δε λέμε ότι αυτή η κοινή υπογραφή θα λύσει τα ζητήματα, λέμε ότι είναι το πρώτο βήμα, για να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε πολιτικά. Και είναι ένα βήμα που έχει καθυστερήσει και που πρέπει να γίνει άμεσα!

ΠΛΑΝΟ:

Συγκεντρώνουμε ένα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων πολιτών, που συμφωνούν με τα παραπάνω σημεία, ασχέτως ιδεολογικής τοποθέτησης.

Επικοινωνούμε την πρόταση σε κινήματα/συλλογικότητες/κόμματα/προσωπικότητες/συνδικαλιστικές ογανώσεις και τους ζητάμε να συνάψουν συμμαχία στη βάση των τριών σημείων.

Καθόμαστε όλοι σ ένα «τραπέζι», σχεδιάζουμε, δρούμε οργανωμένα και συναποφασίζουμε με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση! Το σημαντικό πρώτο βήμα -πρωτοφανές για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία- θα έχει γίνει.

Η επόμενη πρόκληση είναι να αναζητήσουμε τον τρόπο εφαρμογής των τριών σημείων, με συλλογικά οργανωμένο και -γι αυτό- άμεσα αποτελεσματικό τρόπο. Το ‘τραπέζι’ θα είναι ένας ασφαλής χώρος ηλεκτρονικής δημοκρατίας, που θα δώσει (για πρώτη φορά απο την αρχαιότητα) δυνατότητα κυβέρνησης στον πολίτη, καθώς και κατά τόπους συναντήσεις και συνελεύσεις. Αυτά θα είναι τα εργαλεία των αποφάσεών μας. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα βοηθηθούν με τεχνολογία και γνώση από ένα μέλος της οικογένειάς τους ή από έναν άλλο πολίτη.

Στόχος μας η ολοκλήρωση των πρώτων βημάτων μέσα σε λίγες εβδομάδες!

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Αν θέλεις να δεις τα παραπάνω να γίνονται, πέρα από την υπογραφή σου, οφείλεις:

Να καλέσεις όλους τους φίλους σου να υπογράψουν και να διαδώσεις την πρόταση για Συμμαχία!

Να συμμετάσχεις, αν θέλεις, στην ομάδα συντονισμού, με ιδέες για το πώς να το επικοινωνήσουμε, προτείνοντας επαφές, αλλά και αναλαμβάνοντας την επαφή με κάποιους.

Να παρακολουθείς τις εξελίξεις και να επικοινωνείς μαζί μας στο blog μας: http://citizensofgreece.wordpress.com/

Να είσαι έτομος/η να συμμετάσχεις στην ασφαλή ηλεκτρονική πλατφόρμα Δημοκρατίας, που θα επιτρέψει τόσο τη συνδιαμόρφωση του πολιτεύματος και του Συντάγματος, όσο και την ισότιμη συμμετοχή των πολιτών.

Διάδωσε την προσπάθεια αυτή! Δεν αρκεί, πλέον, μόνο η υπογραφή σου, όπως δεν ήταν αρκετή τόσα χρόνια μια ψήφος σου ανά τετραετία για να διασφαλίσει τη Δημοκρατία. Όλο το παραπάνω βασίζεται στο ότι θα συμμετέχεις.

Η πραγματική Δημοκρατία μπορεί να σου εξασφαλίσει μια δύναμη ελευθερίας, αυτάρκειας, ασφάλειας και ευημερίας που δεν έχεις φανταστεί. Το ‘τίμημα’ όμως είναι, ότι τη Δημοκρατία την ασκείς καθημερινά, αλλιώς σου την αφαιρούν άμεσα.

Στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο κάθε βδομάδα, για να μελετήσεις ποιά από τα θέματα που αφορούν τη ζωή σου συζητιούνται, και ποιές είναι οι αποφάσεις που χρειάζονται τη συμμετοχή και την ψήφο σου.

Οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας της Συμμαχίας των Τριών Σημείων, θεωρούμε ότι η πλέον δημοκρατική προσέγγιση είναι αυτή που θα επιτρέψει να τεθούν σε συζήτηση τα πάντα. Δεν καθορίζουμε εμείς ΠΟΙΟΝ τρόπο Δημοκρατιας θα αποφασισει το ΕΜΕΙΣ όταν δημιουργηθεί. Η Δημοκρατία επιτάσσει να αφήσουμε το σύνολο των πολιτών ν’ αποφασίσει μόνο του, με τις διαδικασίες που το ίδιο θα έχει καθορίσει και επί των αρχών που θα έχει θέσει.

Το μεγαλύτερο μέτρο της Δημοκρατίας δεν είναι ο βαθμός ελευθερίας ούτε ο βαθμός ισότητας, αλλά μάλλον ο βαθμός συμμετοχής. Alain de Benoist, 1943-, Γάλλος φιλόσοφος

Irene Simeonidou Είναι καιρός να καλέσουμε σε Συμμαχία το 99% των πολιτών, σ’ αυτά που ήδη συμφωνούμε όλοι! Συμμαχία των τριών σημείων: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ-ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΡΩΤΑ μαζευόμαστε, ΜΕΤΑ συζητάμε.
Υπογράφουμε & προωθούμε τη Συμμαχία των Τριών Σημείων. Σ αυτά, που όλοι συμφωνούμε, τώρα καλούμε ΟΛΟΥΣ να καθήσουμε και να συζητήσουμε μ αυτά για αρχή!
29 Φεβρουαρίου

Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε αυτούσια κατόπιν αίτησης της ομάδας

Τσανουσης Σταμος

Advertisements
Κατηγορίες:Uncategorized
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: