Αρχική > Opinion > Αποτέλεσμα Εκλογών

Αποτέλεσμα Εκλογών

Απρίλιος 19, 2012 Σχολιάστε Go to comments

Όπως όλοι ξέρουμε έχουν προκηρυχθεί εκλογές για τις 6 Μαΐου 2012.

Στην εκλογική αυτή αναμέτρηση έχουμε στην ουσία χωρίσει τα κόμματα που ζητούν την ψήφο μας σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά.

Στην πρώτη κατηγορία είναι ασφαλώς η Νέα Δημοκρατία , η οποία απο ότι φαίνεται θα είναι το πρώτο κόμμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση , με τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά να χάνει όση αξιοπιστία του έχει μείνει, μετά τα συνεχόμενα «ναι-όχι» στο μνημόνιο, προσπαθώντας να μας πείσει ότι αναζητά την αυτοδυναμία.

Έχουμε επίσης το ΠΑΣΟΚ που μετά την ανατολικού τύπου ανάδειξη νέου αρχηγού μέσα απο μια εκλογική αναμέτρηση τύπου Καντάφι με έναν υποψήφιο , προσπαθεί να μας πείσει ότι ενώ απο την μια, η τελευταία Δανειακή σύμβαση ήταν μεγάλη επιτυχία, η οποία πιστώνεται προσωπικά στον νέο αρχηγό Ευάγγελο Βενιζέλο, απο την άλλη, τώρα με καινούργιο αρχηγό θα κυβερνήσει αλλιώς.

Έχουμε το ΚΚΕ το οποίο παρόλο το γεγονός ότι είναι απο τα παλαιότερα κόμματα, έχει επιδείξει τεράστιες μαθησιακές δυσκολίες και το λεξιλόγιο του περιορίζεται στις λέξεις προλετάριο , σύντροφοι , πλουτοκρατία απεργία κλπ. Αδυνατεί να συγχρονιστεί με την εποχή που διανύουμε , και έχει μείνει τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω.

Έχουμε το ΛΑΟΣ το οποίο σύμφωνα με το πλευρό που κοιμάται αυτές τις μέρες ο αρχηγός του συγκαταλέγεται στα αντιμνημονιακά ή στα μνημονιακά κόμματα , αν και για αυτό μόνο απο την πλευρά απο την οποία θα επισκεφτεί ο μορφέας τον αρχηγό του εξαρτάται. Επίσης, βλέποντας την ταχύτατη αύξηση επιρροής της Χρυσής Αυγής , ο πρόεδρος του έχει γίνει βασιλικότερος του βασιλέως , αλλα αυτά είναι στα πλαίσια της άγρας ψηφοφόρων.

Έχουμε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ όπου τιμά στο ακέραιο το όνομα του , ξεχνά όμως ένα βασικό στοιχείο που θα έπρεπε να έχει . Ξεχνά λοιπόν ότι είτε το θέλει είτε όχι εκλέγεται στο Ελληνικό κοινοβούλιο και θα έπρεπε να μάχεται για τα δικαιώματα , την πρόοδο και κυρίως την εκπροσώπηση Ελλήνων ψηφοφόρων. Αντ´ αυτού ασχολείται και υπερασπίζεται οτιδήποτε έχει σχέση με λαθρομετανάστες , gay , και οτιδήποτε τέλος πάντων διαφορετικό. Επίσης όσες φορές έχει δεχτεί κριτική ότι υποθάλπτει αναρχικούς που συμμετέχουν σε επεισόδεια απαντά στα πακιστανικά, οπότε κάνεις δεν ξέρει αν τα καταδικάζει ή όχι .

Έχουμε επίσης την Δημοκρατική αριστερά η οποία είναι στην ουσία ο cross dresser του ΠΑΣΟΚ . Έχει ανακοινώσει πίστη και σεβασμό στο μνημόνιο και αν έχει κάποιος IQ κάτω απο 180 δύσκολα θα καταλάβει τι ακριβώς ήρθε να προσφέρει στον εκλογικό χάρτη , εκτός απο το να είναι μια εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ στην βουλή.

Έχουμε και το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες » το οποίο έχει γίνει το μοναστήρι των αντιμνημονιακών. Έχει μαζέψει ότι πιο ετερόκλητο υπάρχει με τελευταία μεταγραφή αυτή του κυρίου Δημαρά ο οποίος σε παγκόσμια πρώτη πήγε χωρίς το κόμμα του. Τείνει να γίνει ο κύριος Καμμένος ο νέος Κωνσταντίνος του Βυζαντίου και κάποιος πρέπει να ψάξει να δει μήπως είναι και εξαδάκτυλος , όπως θέλει η παράδοση.

Έχουμε επίσης το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη – Μητσοτάκη – Κούβελα το οποίο έχει δηλώσει πίστη στο μνημόνιο , αλλα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ή καλύτερα , φάσης και αφασίας. Αν δε, αληθεύει ότι ο πατέρας της κυρίας Μπακογιάννη – Μητσοτάκη -Κούβελα , της ευχήθηκε «καλή επιτυχία» η είσοδος στην βουλή μοιάζει δύσκολη.

Τέλος , έχουμε την Χρυσή Αυγή , η είσοδος της οποίας στην βουλή με θεαματικό μάλιστα ποσοστό , είναι ίσως το ισχυρότερο επιχείρημα , γιατί οι υπόλοιποι πολιτικοί χρειάζονται κρέμασμα.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα όλοι μας λίγο πολύ έχουμε καταλήξει ότι δυο είναι οι πιθανές εκδοχές.

Το ισχυρότερο σενάριο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα , δεν θα εξασφαλίσει όμως αυτοδυναμία και θα κυβερνήσει με την βοήθεια του ΠΑΣΟΚ και σε περίπτωση που χρειαστεί , και με την βοήθεια και άλλων κομμάτων. Το ιδανικό μάλιστα για τους δανειστές μας θα ήταν να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με οριακή πλειοψηφία , οπότε να μην υπάρχει περίπτωση στην ψήφιση των επόμενων μέτρων λιτότητας κάποιος απο τους βουλετές της κυβέρνησης να ψηφίσει κατα συνείδηση , αλλα υπο το καθεστώς τρόμου , ότι θα ρίξει την κυβέρνηση σε ενδεχόμενη αντίθετη άποψη .

Σε αυτήν την περίπτωση , απλά θα περιμένουμε να έρθει η νεα δέσμη μέτρων τον Ιούνιο και νομίζω ότι κανείς απο εμάς δεν θα έχει δικαίωμα στην κριτική , καθώς η νεα κυβέρνηση θα έχει «νωπή» λαϊκή εντολή. Η εξαθλίωση θα είναι σίγουρη , καθώς δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάγος , για να καταλάβει ότι η περιοριστική οικονομική πολιτική που μας έχουν επιβάλει οι δανειστές μας είναι αδιέξοδη και θα οδηγήσει στην διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

Στην περίπτωση που τα αντιμνημονιακά κόμματα κερδίσουν την μάχη της εξουσίας ή τουλάχιστον γίνουν ρυθμιστές , της νέας κυβέρνησης και τηρήσουν την υπόσχεση τους για ακύρωση του μνημονίου, τοτε απλά η εξαθλίωση θα έρθει την επόμενη κιόλας των εκλογών. Η αντίδραση των δανειστών μας θα είναι σφοδρή , όχι τόσο υπο τον φόβο μην χάσουν τα κεφάλαια που μας έχουν δανείσει , αλλά διότι ως άλλη Βερμαχτ θα μας τιμωρήσουν παραδειγματικά ώστε λαοί άλλων χωρών να αποφύγουν ανάλογες αντιδράσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεια είναι 2,09 τρις ευρώ. Δηλαδή το χρέος της Ελλάδας που κόντεψε να την πνίξει και να συμπαρασύρει όλον τον πλανήτη σε ύφεση είναι μόλις το 10% του χρέους της Γερμανίας. Οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι κανείς δεν θέλει να φανταστεί λαούς ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης να αντιδρούν.

Επιπλέον , οποίος διαβάσει το οικονομικό πρόγραμμα των αντιμνημονιακών κομμάτων , θα δυσκολευτεί να καταλάβει ποιό πρόγραμμα είναι ποίου κόμματος. Είναι σχεδόν τα ίδια αλλα έχουν και όλα την ίδια αδυναμία. Δεν γράφουν τι θα κάνουν στις 7 Μαΐου 2012. Δηλαδή ,σε περίπτωση που εκλεγούν , την ακριβώς επόμενη ημέρα τι θα κάνουν. Θα ανακοινώσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν αναγνωρίζουν το μνημόνιο; Και μετα , ακριβώς μετά πως θα διαχειριστούν την κατάσταση;

Άποψη μου λοιπόν είναι ότι τα δυο μεγάλα κόμματα , είτε εύκολα ,είτε δύσκολα θα καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Πιστεύω επίσης ότι θα είναι βραχύβια καθώς η κοινωνική πίεση θα γιγαντώνεται.

Το κρίσιμο είναι το διάστημα μέχρι την κατάρρευση. Αν αυτο το διάστημα είναι ικανό ώστε ένας πανούργος πολιτικός όπως ο κύριος Βενιζέλος , καταφέρει να φτιάξει το προφίλ του , απελευθερωμένος και απο την φθορά της εξουσίας , τότε η μεθεπόμενη κυβέρνηση θα είναι μια διευρυμένη κεντροαριστερή κυβέρνηση υπο τον Βενιζέλο.

Αν το διάστημα δεν είναι ικανό ώστε η καθεστηκυία πολιτική τάξη να αναρρώσει απο τις πληγές που η ίδια άνοιξε , τότε η μεθεπόμενη κυβέρνηση θα είναι μια συντηρητική , σκλυροπυρηνική ακροδεξιά κυβέρνηση. Και σε αυτή την περίπτωση θα κάνουμε μετά πολλά χρόνια να δούμε εκλογές.

Όπως και αν έχει οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών , αυτό θα είναι τραγικό για την Ελλάδα. Θα αλλάξει απλά ο χρόνος κατάρρευσης.

Άποψη μου είναι να γίνει η κατάρρευση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσο ακόμα θεσμοί της Ελληνικής κοινωνίας όπως ο θεσμός της οικογένειας δεν έχει καταστραφεί και θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως ένα ελάχιστο μαξιλάρι μπροστά στην επερχόμενη κοινωνική καταστροφή.

Τσανουσης Σταμος

Advertisements
Κατηγορίες:Opinion
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: