Αρχική > Opinion > Μεταμοσχεύσεις & Δωρητές Οργάνων

Μεταμοσχεύσεις & Δωρητές Οργάνων

Ένα θέμα αρκετά ευαίσθητο το οποίο αναλόγως με την οπτική με την οποία η θέα τύχη ή ο θεός σου επέτρεψε να βλέπεις , έχεις πολυ διαφορετική άποψη, είναι οι μεταμοσχεύσεις οργάνων.
Έτσι υπάρχουν οι «τυχεροί » οι οποίοι δεν χρειάστηκε ποτέ να σκεφτούν αυτο το θέμα. Οι γνώσεις τους περιορίζονται απλα στα δελτία ειδήσεων τα οποία αναπαράγουν την γνωστή ατάκα. «αερογέφυρα ζωής στήθηκε «.
Υπάρχουν και οι τυχεροί που δεν χρειάστηκε ποτέ να σκεφτούν σχετικα με το συγκεκριμένο θέμα , αλλα η ευγένεια ψυχής , ο αλτρουισμός και οι αναζητήσεις τους , τους έκαναν δωρητές οργάνων.


Υπάρχουν τέλος και οι άτυχοι , οι οποίοι είτε απο προσωπική είτε απο οικογενειακή ανάγκη βρίσκονται στην διαδικασία αναζήτησης μοσχεύματος , είτε ευγνωμονούν κάποιον δωρητή.
Σε κάθε περίπτωση η δωρεά οργάνων είναι μια προσωπική απόφαση η οποία βασίζεται στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο αλλα κυρίως στην ελεύθερη βούληση.


Δυστυχώς όμως αυτή η ελεύθερη βούληση τείνει να καταργηθεί ή τουλάχιστον να καθοδηγηθεί. Η πρώτη απόπειρα ήταν το νομοσχέδιο του 2011 σύμφωνα με το οποίο όλοι ονομάζονται ένα δυνάμει δότες στην Ελλάδα , εκτός αν με δική τους ρητή δήλωση αντιταχθούν. Με απλα λόγια οποίος απο εμάς αποδειχθεί κλινικά νεκρός , μπορει το νοσοκομείο να πάρει τα όργανα του , εκτός και έχει προβλέψει ο δωρητής να έχει συντάξει δηλωση με την οποία να αρνείται την δωρεά. Βέβαια το νομοσχέδιο αποσύρθηκε αλλα σίγουρα θα επανέλθει.
Μια δεύτερη απόπειρα είναι αυτή που γίνεται στο Facebook αυτη την εποχή και σε λίγες μέρες πιθανόν να έρθει και στην Ελλάδα. Δημιουργεί λοιπόν το Facebook μια βάση δεδομένων στην οποία τα μελη του θα καταχωρούνται εφόσον το επιθυμούν ως δωρητές οργάνων. Θα εκχωρήσουν λοιπόν σε μια ιδιωτική εταιρεία μερικοί την βούληση τους περι δωρεάς βλακωδώς
Σε περίπτωση που το σύνολο του πληθυσμού καταχωρηθεί σε βάση δεδομένων όπου και τα στοιχεια του γενετικού κώδικα θα υπάρχουν ποιος μπορει να διαχειριστεί αυτα τα στοιχεια. Και το κυριότερο πως θα τα διαχειριστεί. Αν υπάρχουν καταχωρημένα τα στοιχεια του παιδιού σας και ταιριάζουν με αυτα του παιδιού ενός μεγιστάνα μήπως σας έρχεται καμία ιδέα τι μπορεί να τύχει στο παιδι σας ;


Και αν ο συλλογισμός σας φαίνεται υπερβολικός , θυμηθείτε πόσες φορές έχετε ακούσει στις ειδήσεις για εξαθλιωμένους σε ασιατικές χώρες που πουλάνε τα νεφρά τους για μερικές χιλιάδες ευρώ

Advertisements
Κατηγορίες:Opinion
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: