Αρχική > Opinion > Θλιβερές οι επιλογές (μας)

Θλιβερές οι επιλογές (μας)

Νοέμβριος 4, 2013

Το προτελευταίο σωσίβιο της «νόμιμης» κυβέρνησης θα είναι ο ΛΑΟΣ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Επανήλθε δριμύτερος στα κανάλια και κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να «γλύψει» τα άκρα της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας που έφυγαν από το μαντρί. Μέχρι και σε ψυχαγωγικές εκπομπές εμφανίζεται προκειμένου να μπορέσουν οι αδιάβλητοι δημοσκόποι να του παρουσιάσουν ένα εκλόγιμο ποσοστό.
Αν και αυτός αποτύχει να αποκτήσει σοβαρή δυναμική τότε η ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία θα αναστήσει και το τελευταίο της όπλο. Μην παραξενευτεί κανείς όταν θα δει τον Νίκο να παίρνει το χρίσμα από τον Δανό μπαμπά του και έρθει να σώσει την Ελλάδα με δικό του κόμμα.
Πρέπει πάση θυσία η ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία, παρασιτικά να κερδίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Και επειδή η διαφορά είναι καταστατική και αφορά το μνημόνιο, η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα shop in a shop, που θα διαδραματίσει τον ρόλο του επαναστάτη. Για αυτόν τον λόγο η συχνότητα εμφανίσεων του Γιώργου Καρατζαφέρη μπορεί να συγκριθεί μόνο με την συχνότητα εμφανίσεων του μοντέλου από τις μπανάνες Chiquita που μόλις αποφυλακίστηκε.
Όταν θα μετρηθεί μέσα από δημοσκοπήσεις η επίδραση των παραπάνω να έχει θετικό πρόσημο τότε η ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία τεχνηέντως θα αγανακτήσει με την τρόικα και θα προκηρύξει εκλογές. Μέχρι τότε μπορούν όμως οι εν δυνάμει ψηφοφόροι των κομμάτων αυτών να διαβάσουν για να μάθουν ή να θυμηθούν τι σημαίνει ο καθένας από αυτούς. Ας μάθει για τις περίφημες «κωλοτούμπες» για τους Δανούς και τα σπιτάκια τους, για τα τσεκούρια και πολλά άλλα.
Διότι η άγνοια μας έφτασε εδώ και η άγνοια επιτρέπει μέχρι τώρα να μας κυβερνά ένα κόμμα το οποίο δεν υπηρετεί το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μας έχει ταράξει στα Ζάππεια. Η άγνοια επιτρέπει στον αρχηγό ενός κόμματος που απλά έχει εξατμιστεί να το παίζει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και να κρίνει τους πάντες. Η άγνοια επιτρέπει σε κόμματα της αριστεράς να μην σέβονται την χώρα στην οποία εκλέγονται, η άγνοια επιτρέπει σε κόμματα να αυτοπροσδιορίζονται σαν αριστερά ενώ συμμετείχαν στην ψήφιση των μνημονίων, η άγνοια επιτρέπει σε κόμματα να θεωρούν ότι προέρχονται από παρθενογένεση και να καπηλεύονται έννοιες όπως η ανεξαρτησία, η άγνοια επιτρέπει σε κόμματα να αυτοπροσδιορίζονται ως κομμουνιστικά και να απαγορεύουν οποιονδήποτε έλεγχο στα οικονομικά τους και να χρησιμοποιούν ατομικές συμβάσεις για τους εργαζομένους τους. Η άγνοια επιτρέπει να ζητάμε πολεμικές αποζημιώσεις και από την άλλη να μην σεβόμαστε και να μην αναγνωρίζουμε οι ίδιοι τα θύματα ενός πολέμου και τους εκτελεστές τους. Και τέλος η άγνοια και η λήθη επιτρέπουν σε όλους αυτούς τους περιπλανώμενους πολιτικούς και πολιτικάντηδες να αλλάζουν κόμμα λες και πήρε ο ποδοσφαιριστής μετεγγραφή.
Το ότι έχουμε φτάσει εδώ είναι λυπηρό. Έχουμε όλοι ανεξαιρέτως τις ευθύνες μας. Το γεγονός όμως ότι τα  ίδια πρόσωπα και επίθετα ανακυκλώνονται, μετατίθενται, μεταφέρονται σε άλλα κόμματα ή τοποθετούνται σε θέσεις είναι εξωφρενικό. Και για αυτό το γεγονός, οι ευθύνες πρέπει να μας αποδοθούν καθώς το επιτρέπουμε να συμβαίνει.

Advertisements
Κατηγορίες:Opinion
Αρέσει σε %d bloggers: