Αρχική > Opinion > Nigel Farage. Το σκεύος ηδονής των απανταχού Ελλήνων

Nigel Farage. Το σκεύος ηδονής των απανταχού Ελλήνων

Ιανουαρίου 16, 2014
 Οι απανταχού Έλληνες, αγανακτισμένοι, πολύ η ολίγον τι, απέκτησαν ένα καινούργιο σκεύος ηδονής ή έναν ιερέα ηδονής.

Δεν είναι άλλος από τον ευρωσκεπτικιστή Βρετανό ευρωβουλευτή Nigel Farage.

Οι πύρρειοι λόγοι του μέσα στο ευρωκοινοβούλιο είτε μπροστά σε αξιωματούχους όπως ο κύριος Μπαρόζο είτε μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό προσφέρουν αλλεπάλληλους οργασμούς και εκσπερματώσεις σε όλους αυτούς που έχουν απηυδήσει με την καταστροφή της Ελλάδας όπως συντελείται.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμα και αγαθές προθέσεις να αναγνωρίσουμε στον κύριο Farage, πρέπει να παραδεχτούμε ότι απλά δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Δεν ξέρει τι κάνουν οι Έλληνες σήμερα, δεν ξέρει πολύ απλά ότι όπως είπαν και οι Ισπανοί διαδηλωτές, οι Έλληνες κοιμούνται.

Πλησιάζει στην αλήθεια που είναι το τι γίνεται στην Ελλάδα αλλά απέχει πολύ από την αλήθεια για το τι κάνουν οι Έλληνες για αυτά που τους συμβαίνουν. Είναι εντος πραγματικότητας για όλα αυτά που είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά δεν καταλαβαίνει ότι οι Έλληνες στην καλύτερη των περιπτώσεων αδιαφορούν για όλα αυτά ή τουλάχιστον τα υπομένουν.

Κάποιος πρέπει να πει στον κύριο Farage ότι οι Έλληνες είναι ή με αυτούς που καταστρέφουν την Ελλάδα ή με αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξει κανένα από τα αίτια που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή.

Από την μία είναι όλοι αυτοί που ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης και πρώην και νυν και από την άλλη είναι και αυτοί που θα ψηφίσουν κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σαν τους ΑΝΕΛ και μικρότερα γραφικά σαπάκια με βαρύγδουπα ονόματα που απλά αντιπροσωπεύουν και επανδρώνονται από τα πιο σάπια πρώην στελέχη, οργανώσεις και πρακτικές του ΠΑΣΟΚ από την μια και της Νέας Δημοκρατίας από την άλλη.

Το πρόβλημα δεν είναι οι Έλληνες πολιτικοί, δεν είναι τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα. Το πρόβλημα είμαστε όλοι εμείς που έτσι μάθαμε να είμαστε. Ρίχνουμε πάντα το ανάθεμα σε κάποιον άλλο. Φταίνε οι Γερμανοί, φταίει η Τρόικα, φταίνε οι Εβραίοι, φταίνε οι λέσχες, φταίνε τα κόμματα. Αυτοκριτική πουθενά και ποτέ. Δεν αναγνωρίζουμε τα δικά μας λάθη. Δεν αναγνωρίζουμε ότι τα κόμματα και οι πολιτικοί είναι αυτοί που επιλέξαμε, δεν αναγνωρίζουμε ότι πελατειακή σχέση εμείς αναπτύξαμε μαζί τους, δεν αναγνωρίζουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν αντέχει αν δεν την θέλει, αν δεν την επιδιώκει ένας λαός.

Η φράση ‘tango takes two” ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή μας. Το ρουσφέτι κάποιος θα το πάρει γιατί κάποιος θα το δώσει, το λάδωμα επίσης, τον δικηγόρο κάποιος θα τον χρησιμοποιήσει, τον πολιτικό επίσης και τον γιατρό βεβαίως.

Κάπου κάπου, κανένας αναρωτιέται γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν, δεν κάνουν κάτι αλλά και αυτές οι λίγες αναζητήσεις καταλήγουν ότι για το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν αντιδρούν, φταίνε ……………….οι αεροψεκασμοί.

Για αυτό ο κύριος Farage μας δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ηδονή. Μας δικαιώνει ότι φταίει κάποιος άλλος. Ότι η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Μη Δημοκρατία (New Democracy σε No Democracy). Ρώτησες κανέναν κύριε Farage και σου είπε ότι οι Έλληνες επιδιώκουν και επιθυμούν δημοκρατία; Με την βοήθεια και της δικής σου χώρας η έννοια δημοκρατία είναι ξεχασμένη στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια.

Εδώ υπάρχουν στο λίκνο της δημοκρατίας νοσταλγοί του Χίτλερ, νοσταλγοί του Στάλιν και βεβαίως ψηφοφόροι των Ελληνικών κομμάτων.Υπάρχουν τηλεθεατές της κυρίας Τρέμη και του κυρίου Βερύκιου. Τι σε κάνει να πιστεύεις λοιπόν ότι τους Έλληνες τους νοιάζει ότι δεν κυβερνά η Νέα Δημοκρατία; Αυτό που τους νοιάζει είναι ότι τις προσλήψεις για 400€ τις κάνει η Νέα Δημοκρατία. Αυτό που τους νοιάζει είναι να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει τα πράγματα όπως ήταν πριν. Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να τους κυβερνά ο Άδωνης, υπάρχουν άνθρωποι (λίγοι έστω) που τους αρέσει να τους κυβερνά ο κύριος Κακλαμάνης και υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να τους κυβερνά η κυρία Κωνσταντοπούλου. Τι δεν καταλαβαίνεις κύριε Farage;

Επειδή λοιπόν δεν μπορείς να καταλάβεις, άσε μας στην παρακμή μας, μήπως και αυτή πιάσει πάτο και ξυπνήσουμε, μην μας βαυκαλίζεις με αποδιοπομπαίους τράγους, σταμάτα να εκτονώνεις την πολιτική μας λίμπιντο και ασχολήσου με την χώρα σου.

Προφανώς έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει να έχουμε και επειδή η παρακμή είναι συνεχόμενη σε λίγο καιρό θα είμαστε άξιοι για ακόμα χειρότερη κυβέρνηση οπότε θα την εκλέξουμε και αυτήν.Η Ελλάδα είναι η χώρα που επιτρέπει σε δημοσιογράφους σαν τον κύριο Τράγκα να είναι οι μεγαλύτεροι επαναστάτες ενάντια στην Τρόικα και σε ανθρώπους βολεμένους με 10 σπίτια και αργόσχολους να υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσανούσης Στάμος

Advertisements
Κατηγορίες:Opinion
Αρέσει σε %d bloggers: