Αρχική > Opinion > Αριστερή κυβέρνηση (;)

Αριστερή κυβέρνηση (;)

Απρίλιος 1, 2015

Τί φωτογραφία είναι αυτή;

Μήπως ξαφνικά έγινα αναρχικός; Αντιεξουσιαστής;
Μπα…..
Αλλά αφού αυτή η κυβερνηση αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, λέω και εγώ να δηλώσω αναρχικός, ή μαοιστής, ή μπορεί και αρειανός. 
Γρήγορα η κυβέρνηση αυτή ξέχασε οτιδήποτε αριστερό και ευθυγραμμίστηκε πλήρως με μια καθώς πρέπει ευρωπαϊκή κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται μεν, διατηρεί δε στο απυρόβλητο οτιδήποτε έχει αποφασίσει η σημερινή Ευρώπη να προστατεύει.  
Οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ίσως για πρώτη φορά μια κυβερνηση πήγαινε σε διαπραγματεύσεις έχοντας, έστω και δημοσκοπικά, ολόκληρο το λαό με το μέρος της. Μέχρι και συγκεντρώσεις υποστήριξης έγιναν υπέρ της. Πρωτοφανές γεγονός που, αν δεν με απατά η μνήμη μου, είχε να γίνει από την κήρυξη του πολέμου. Δυστυχώς όμως είναι πλέον ξεκάθαρο πως η κυβερνηση αυτή είναι του ίδιου πολιτικού επιπέδου με όλες τις προηγούμενες. Σε όλα τα επίπεδα. 
Σε επίπεδο προσώπων καταρχήν. 
Πρόεδρος της Βουλής επιλέχθηκε ο κλώνος του Μακιαβέλι, που απλα βγάζει το άχτι της στην αντιπολίτευση, διαλύοντας καθε συζήτηση. Μπροστά της ακόμα και βουλευτές όπως ο κυριος Γεωργιάδης φαντάζουν σώφρονες. 
Στο Υπουργείο Οικονομικών, και κυρίως ως εκπρόσωπος επί των διαπραγματεύσεων, ετέθη ένας άνθρωπος που μες την αστάθειά του, ζει το όνειρο του. Ο κύριος Βαρουφακης απολαμβάνει τη δημοσιότητα, την οποία πάντα ονειρευόταν και πίστευε πως δικαιούταν. Τις τελευταίες έντεκα ημέρες κατάφερε και έκανε αποτοξίνωση, αλλά το διάστημα αυτό δεν ήταν ικανό ώστε να σχεδιάσει μια σοβαρή οικονομική πολιτικη. Τα οικονομικά μέτρα που προτείνει είναι απλά αστεία, επιπέδου νηπιαγωγείου. Φόροι στα καπνικά, ίσως αύξηση συντελεστών ΦΠΑ «σε ορισμένα είδη χωρίς σημασία» και άλλες αστειότητες. Παράλληλα, άλλοι πυλώνες της φοροδιαφυγής, όπως οι τράπεζες, παραμένουν στο απυρόβλητο. Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε θέματα όπως οι αυτοκτονίες, και μένουμε να παρατηρούμε τον ψυχολογικά ασταθήΥπουργό Οικονομικών να τρώει εν μέσω κρίσης τα ψαράκια του κάτω απο την Ακρόπολη, αποπνέοντας αέρα που ταιριάζει σε Υπουργό του Μονακό και όχι σε Υπουργό μιας χώρας με το μισό σχεδόν πληθυσμό της κάτω από το όριο της φτώχιας. 
Μαζί με τον κύριο Βαρουφακη, ο άλλος πιο ευτυχισμένος Έλληνας Υπουργός πρέπει να είναι ο κύριος Καμμένος. Ο άνθρωπος αυτός ζει πραγματικά το όνειρο του. Άκυρες δηλώσεις όπως η επανενεργοποίηση των ΜΟΜΑ, γεγονός που αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο, αναφορές σχετικά με τους διαγωνισμούς δημοσίων έργων και παλινωδίες όπως «θα δανειστούμε από τη Ρωσία» και «θα συνεκμεταλλευτούμε τους υδρογονάνθρακες με τις ΗΠΑ» δείχνουν πως πρέπει πραγματικά να είναι ευτυχισμένος. Ειδικά τις προηγούμενες μέρες με τις παρελάσεις, πρέπει να πίστεψε στον Άγιο Βασίλη. 
Μπροστά σε αυτούς οι μετοχές Υπουργών όπως του κύριου Κοτζιά, που ονειρεύεται να γίνει ο νέος Ρασπούτιν, ή του κυρίου Λαφαζάνη, που εμφανίζεται τουλάχιστον συνεπής στις ιδέες του, είναι πεσμένες. 
Και σε επίπεδο πολιτικών όμως, η κυβέρνηση ακολουθεί παρόμοιες, εξίσου τραγικές, σαν των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Εξυπνότερο μέτρο για την φοροδιαφυγή θεωρεί τις πληρωμές μέσω τραπέζης. Θα βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. 
Εξυπνότερη πρακτική στην εξωτερική πολιτική θεωρείται ο αλληθωρισμός. Από τη μία πρόταση για συνεκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου με τις ΗΠΑ, από την άλλη τα γλυκά μάτια στη Ρωσία. Σαν την ιερόδουλη ανάμεσα στους επίδοξους πελάτες, που επιδυκνύει τα κάλλη της προκαλώντας τους ποιός θα την πάρει. 
Οι δολοφονίες ξεχάστηκαν. Επίσης ξεχάστηκαν και συμβάσεις, όπως του Αεροδρομίου ή της Αττικης Οδού, που μέχρι πρότινος ήταν σημαίες και λάβαρα επανάστασης. Ξεχάστηκε και η ΑΟΖ, όπως ξεχάστηκαν και τα γενόσημα. 
Το μόνο που κατάφερε αυτή η κυβέρνηση είναι να σπαταλήσει την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας. Με μια «άλλη» κυβέρνηση οι λαοί της Ευρώπης ήταν ευήκοα ώτα. Ήταν έτοιμοι να ακούσουν τί πραγματικά συνέβη στην Ελλάδα. Αλλά αντί για συντεταγμένα επιχειρήματα, που θα αναδείκνυαν τα ολέθρια λάθη των μνημονίων, άκουσαν τίποτα. Δεν άκουσαν πως οι Έλληνες επιβαρύνθηκαν τα χρέη των τραπεζών. Δεν άκουσαν πως τράπεζα που ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, στηρίχθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα μνημονια, και ενώ κατέρρεε βρέθηκε με προίκα άλλες πέντε τράπεζες. Δεν άκουσαν πως το χρέος κουρεύτηκε και αντί να μειωθεί αυξήθηκε. Δεν άκουσαν ποτέ οτι αφού το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό σύστημα και η ανταγωνιστικότητα είναι προβληματικά στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να υιοθετηθούν αυτούσια τα αντίστοιχα συστήματα της Γερμανίας για παράδειγμα, όπως και οι βασικοί της μισθοί. 
Τα παραπάνω είναι απολύτως φυσιολογικά με την ποιότητα των προσώπων που συναποτελούν την κυβέρνηση. Είναι απολύτως φυσιολογικά από τη στιγμή που η εν λόγω κυβέρνηση ακολουθεί τα βήματα των προηγούμενων. 
Σήμερα το Υπουργείο ανακοίνωσε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, αλλά δε θα προκύψει «τρύπα». Μετάφραση: θα σας πάρω λιγότερα, αλλά στο τέλος θα μου έχετε δώσει τα ίδια. 
Άρχισε και αυτή η κυβέρνηση να μιλάει για «κόκκινες γραμμές». 
Το μοναδικό κόκκινο είναι το φως έξω απο τη πόρτα της Ελλάδας, που εξακολουθεί και είναι εδώ και πολλά χρόνια αναμμένο. 
Advertisements
Κατηγορίες:Opinion
Αρέσει σε %d bloggers: